Spotlight

Zet jij het buitenlicht aan?

Op Light+Building 2016 in Frankfurt had ik een afspraak met Coelux. Over dit innovatieve lichtsysteem had ik al eerder gelezen, maar ik was erg benieuwd hoe ik het zelf zou ervaren in een ruimte te staan waar je je in helder daglicht waant, terwijl je eigenlijk in een donkere omgeving bent. En inderdaad: het effect is verbluffend!

Coelux geeft je het gevoel dat je naar de hemel kijkt. Vooral het effect van het blauw van de hemel komt zeer realistisch over. Dit effect wordt gecreëerd door middel van nano technologie.

Ideaal voor ruimtes waar geen daglicht binnen komt. In grote steden wordt steeds vaker gedacht aan ondergronds bouwen. Coelux zou hier een prima oplossing voor kunnen zijn. Je gevoel zegt dat je zo naar buiten kunt kijken naar een zonnige dag.  

En dat was nu ook precies mijn punt van kritiek. Je waant je namelijk altijd in een zonnige omgeving. Kom je buiten: regent of sneeuwt het.. Ieder seizoen brengt weer een andere lichtstand en helderheid met zich mee. Hoe werkt het in je hersenen als het hartje winter is en jij zit de hele dag in de zon?? Kans op een winterdepressie is in ieder geval nihil..

Zoals met veel nieuwe producten, moet ook dit systeem nog worden doorontwikkeld.  In de toekomst zal meer variatie mogelijk zijn in stand van zon en helderheid van de lucht. Ik kijk er naar uit!

 www.coelux.com

https://www.youtube.com/watch?v=KwT7Xr55isM

Light+Buidling 2016 (28) Light+Buidling 2016 (30) Coelux Coelux45_square_web 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply