LICHTADVIES & ONTWERP

Projectmarkt

Er is steeds meer aandacht voor het welzijn van de werknemer in een bedrijf. Licht draagt daar aan bij. (Biodynamsiche) verlichting zorgt voor betere concentratie, prestatie, alertheid, stemming en gezondheid. In overleg met de opdrachtgever ontwerp ik een lichtplan dat voldoet aan de wensen van het bedrijf en de NEN-norm voor werkplekverlichting. Uiteraard houd ik rekening met de sfeer die van toepassing is in de diverse ruimtes. Een werkplek wordt anders verlicht dan een (bedrijfs)restaurant of een entreeruimte. Het lichtontwerp wordt zowel in 2D als in een 3D lichtberekeningsprogramma gemaakt, zodat het uiteindelijke resultaat wordt gevisualiseerd.

 

Particulieren

Een lichtplan is meer dan alleen het plaatsen van enkele armaturen. Een goede basisverlichting is essentieel in een ruimte. Een optimale invulling van sfeer- en accentverlichting maakt een lichtplan compleet. Hèt ideale moment voor de uitvoering van een lichtplan is wanneer je huis wordt gebouwd of verbouwd. Samen nemen we de bouwtekening door en adviseer ik waar contactpunten moeten komen en op welke plaatsen de basisverlichting kan worden geïnstalleerd. Bij een lichtplan wordt tevens een voorstel gedaan van diverse armaturen. Ook wanneer niet kan worden gefreesd, bedenk ik creatieve oplossingen voor een optimale lichtbeleving. Voor een betere beleving van het voorgestelde lichtontwerp, kan ik het lichtplan in 3D zetten zodat alle bedachte lichtscènes zichtbaar worden.

Een uurtje sparren over verlichting? Dat kan uiteraard ook op basis van mijn uurtarief.

 

soete-moeder-plattegrond-receptie-10122105 soete-moeder-plattegrond-receptie-zijaanzicht10122105 soete-moeder-lichtplan-entree-2d-definitief-armaturen soete-moeder-lichtontwerp-2 soete-moeder-lichtontwerp-3 soete-moeder-lichtontwerp-4 soete-moeder-lichtontwerpsoete-moeder-lichtberkening