Gezond

Goed gevoel

Ervaar jij het ook wel eens dat je ergens binnenkomt en je je niet prettig voelt? Je kunt alleen niet bedenken hoe dat komt. Of dat je juist minder energie krijgt in een ruimte die slecht verlicht is? Of dat je denkt: ‘wow, wat zie ik er goed uit!’

Licht heeft effect op onze gemoedstoestand. Maar dat wil niet zeggen dat overal veel licht moet zijn. In een bar of restaurant is het prettig om in gedimd, warm licht te zitten. Een warme lichtkleur verhoogt de sfeer. Je ontspant en voelt je relaxed. Alles draait om de juiste verlichting op de juiste plek.

Op kantoor wil je je kunnen concentreren. Die concentratie en alertheid verhogen we door een koelere kleurtemperatuur met een hogere intensiteit te gebruiken.

Zeker in de retail kan juiste verlichting het koopgedrag van klanten bevorderen. Heel subtiel. Door de juiste kleur te gebruiken, kan al snel dat doel worden bereikt. Wanneer de verlichting in een winkel goed is afgestemd op kleding, thema of eigenschappen van een product verandert de winkelbeleving.

Belangrijk is dus om de kleurtemperatuur en lichtintensiteit voor de juiste gelegenheid en ruimte te bepalen zodat iedere ruimte optimaal tot zijn recht komt en jou een goed gevoel geeft!

 

Good light, good life, good feeling!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply