Spotlight

POP-UP Licht

Werken met licht blijft fascineren! Het ontwerpen van lichtplannen, bepalen welke lichtbronnen en armaturen je gaat gebruiken voor een project. Maar licht tekenen?! Dat is toch weer een heel andere discipline. Maar hoe leuk!

Een pen die elektriciteit kan overbrengen. Dat klinkt bijna ongelooflijk. Een klein bedrijfje uit Tokyo heeft de Silver Ink Circuit Pen ontwikkeld. Met deze pen kun je allerlei figuren tekenen. In de marker zit zilver wat er voor zorgt dat de inkt geleidt. Als een lijn wordt getrokken, verbindt deze het licht en de batterij en wordt een elektronisch circuit op papier tot stand gebracht.  Inspiratie hebben de ontwikkelaars gehaald uit pop-up kinderboeken.

Uiteindelijk zit er een diepere gedachte achter. Verder onderzoek moet uitwijzen of deze pen voor meer technische doeleinden gebruikt kan gaan worden zoals bijvoorbeeld het gebruik van elektronische circuits met sensoren op behang of muurprints om bewegingen van oudere mensen die alleen wonen te monitoren. Maar wat zou je hier toch veel meer mee kunnen doen. Dan denk ik bijvoorbeeld aan wanden in kantoren, restaurants, ziekenhuizen of musea…

Mooie toekomstgedachte!

 

Links:

https://youtu.be/ZYofuygntWA

Kandenko: https://www.kandenko.co.jp/en/

AgIC Inc: https://agic.cc/en

Silver Ink Circuit Pen (2) Silver Ink Circuit Pen (1)

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply