Design

Als een vis in het … licht!

Soms kom je van die snoepjes tegen. Zoals deze spectaculaire grote Koi karper! Al op diverse beurzen in het echt mogen bewonderen. De Koi wordt ook wel Nishikigoi of brokaatkarper genoemd: de nationale vis van Japan. Nishiki is het Japanse woord voor ‘kleurig kleed’. Dit exemplaar bestaat uit hout en heeft een dimbare ledverlichting.

Een waanzinnig lichtsculptuur gemaakt van kleine houten latjes die over elkaar worden gelegd als de schubben van een vis. Geïnspireerd door een gevlochten houten systeem dat – wanneer het wordt verlicht- de transparantie laat zien. Het resultaat is een ruim drie meter lang en 1,75 meter hoog hangarmatuur. Een eyecatcher van jewelste! Ook wanneer de Koi niet verlicht is, blijft het een lust voor het oog.

Dat de Koi-lamp bijzonder is blijkt wel uit het feit dat er zelfs een video van gemaakt is!

https://vimeo.com/123721084

 

www.lzf-lamps.com

www.illum.nl

lzf-koi-lamp-2 lzf-koi-lamp-3 lzf-koi-lamp-4 lzf-koi-lamp-5

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply