Spotlight

WELCOME TO MY HOMETOWN!

Dat is het lichtkunstproject van de studenten van de diverse opleidingen van de Lighting Design Academy. Vanaf vandaag is ‘Welcome to my hometown”  als onderdeel van de vaarroute ‘Water Colors’ te bewonderen tot en met 22 januari 2017.

Sinds een aantal jaren heeft Amsterdam naast het Eindhovense Glow haar eigen lichtkunstfestival. Internationale en kunstenaars, architecten, designers en lichtontwerpers uit eigen land brengen ook deze winter weer creatieve lichtkunstwerken tot leven. Wat leuk is aan Amsterdam is uiteraard de route met een bootje door de grachten. Idyllisch!

Het thema van de vaarroute ‘Water Colors’ is A view on Amsterdam. Hier werden kunstenaars uitgedaagd om een nieuwe kijk te geven op de stad, haar architectuur, de toekomst en welke rol de stad gaat spelen op het wereldtoneel.

De wandelroute ‘Illuminade’ heeft als thema ‘Biomimicry, inspired by nature. Hier worden logica en structuur van de natuur toegepast om menselijke problemen op te lossen. Start van deze route is op 15 december aanstaande en eindigt op 8 januari 2017.

Laat je verwonderen door de wereld van licht!

 

www.amsterdamlightfestival.com

www.lightingdesignacadamy.org

am amsterdam-light-festival-2 amsterdam-light-festival-3 amsterdam-light-festival-4

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply