Design

Licht(e) ingewanden

Dutch Design Week 20l6 laat ook dit jaar weer haar meest creatieve kant zien. Eindhoven is doordrenkt van nieuw design, technologie, creatievelingen en nieuwsgierige bezoekers.

Ikzelf vind het altijd het feestje om de Graduation Show te bezoeken in de Witte Dame. Afstudeerprojecten van leerlingen van de Design Academy. Uiteraard gaat mijn interesse het meest naar verlichting uit.

De ‘Inside Out’ lamp van de Deense ontwerpster Kathrine Barbro Bendixen sprong er voor mij uit. Een hangarmatuur bestaande uit een led-buis met daarom heen… darmen van een koe! Mijn vraag aan haar was hoe ze op dit idee gekomen is. Ze vertelde me dat ze een keer zelf worst wilde maken. Tijdens het uitspoelen van de darmen zag ze dat de vorm ervan veranderde. En zoals vaak bij creatieve mensen, vraag je je af wat er nog meer mee kan. Door er lucht in te blazen, zag Kathrine dat er een natuurlijke twist ontstond. Deze kronkelingen heeft ze uiteindelijk toegepast als een nieuw design ontwerp voor een lamp. Om de darmen zit een dun laagje folie voor de stevigheid. Het design is bedoeld voor toepassing in duurzame restaurants.

 

Gezien tijdens DDW 2016 – Graduation Show – Witte Dame – Eindhoven

www.studiokbb.dk

ddw-2016-28intestines5intestines16

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply