Spotlight

Het noorderlicht van de Lage Landen

Wat een creativiteit! Al enige tijd ben ik groot bewonderaar van het werk van Daan Roosegaarde. Zijn project Waterlicht wordt sinds vorig jaar vertoond in binnen- en buitenland. Afgelopen weekend was het project te bewonderen op de Afsluitdijk.

Waterlicht is een virtuele overstroming die laat zien hoe hoog het water zou komen zonder onze waterwerken. Een poëtisch landschap dat de kracht van het water uitbeeldt. Het noorderlicht van de Lage Landen uitgevoerd in een blauwe lichtnevel dmv rookmachines en laserstralen. Je waant je onder de waterspiegel.

Afgelopen weekend is ook een tijdelijke expositieruimte bij Breezanddijk geopend waar impressies te zien zijn van Roosegaardes komende kunstwerken.

Eind dit jaar wordt Waterlicht in het Bossche Broek vertoond in Den Bosch als afsluiting van het project Hoogwateraanpak ’s-Hertogenbosch (HoWaBo).

Ik ga kijken!

www.studioroosegaarde.net

https://youtu.be/2YGOCl2LXiQ

waterlichtroosegaarde waterlichtroosegaarde3

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply