Design

Gebreid licht

Afgelopen week Design District in Zaandam bezocht. Een leuke vakbeurs voor de interieurbranche. Altijd weer benieuwd of ik iets verrassends tegen zal komen. Zo zag ik de opvallende verlichting van Monsieur Tricot uit Antwerpen.

De eerste ‘gebreide verlichting’ die voldoet aan alle nodige eisen om deze naast binnen óók als buitenverlichting te gebruiken! De gebruikte materialen zijn weerbestendig en de gebreide omhulsels zijn eenvoudig te verwijderen en te reinigen. Alle ontwerpen zijn met de hand gemaakt en zijn in diverse modellen uitgevoerd. Door de combinatie van breiwerk en licht wordt een prachtige sfeer gecreëerd.

Ilia Sigi Eckardt – zoon van breiguru Hilde Frunt- groeide op in de beroemde breistudio van zijn moeder. Ontwerpers als Dries van Noten, Ann Demeulemeester en Raf Simons hebben met haar samengewerkt. Sigi is in haar voetsporen getreden en heeft zich naast fashion ook toegelegd op verlichting. En dat is een hele goede zet geweest!

 

Meer informatie over Monsieur Tricot vind je op www.monsieurtricot.be en www.sigi.be

 

Monsieur Tricot (1) Monsieur Tricot (2) Monsier Tricot 2 Monsier tricot 4 Monsier Tricot

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply