Design

Licht in een zeepbel

Door sommige ontwerpen van armaturen word je direct gegrepen. Eén van mijn favoriete lichtobjecten is dan ook de immense Big Bubble van de Nederlandse ontwerper Alex de Witte.

Alex de Witte is industrieel ontwerper, afgestudeerd in 2003 aan Artemis Academy in Amsterdam. Toeval wil dat zijn atelier bij mij in De Gruyter Fabriek in Den Bosch zit. Tijd voor een kort gesprekje.

De glazen lamp is ambachtelijk met de hand geblazen waardoor elke Big en Baby Bubble uniek is. The Bubble heeft de vorm van een zeepbel en combineert magie, eigenzinnigheid en stijl in één ontwerp! Omdat Nederland niet zulke grote ovens heeft, laat Alex zijn lampen blazen in Tsjechië. De afmetingen variëren van 90 en 105 cm voor de Big uitvoering en van 40 en 45 cm voor de Baby. The Bubble is verkrijgbaar in schitterende kleuren zoals smoke, smoke green, red, amber en natuurlijk transparant. Dit geeft een prachtig effect aan ieder gewenste sfeer. Een waar kunstwerk in een ruimte! Zeker met meerdere exemplaren bij elkaar.

Voor de Big Bubble heeft Alex de Witte in 2014 een Red Dot Award gewonnen. In 2015 heeft Alex de mini Bubble geïntroduceerd. Een tafel-/vloerlamp met een marmeren voet.

Ga je dit jaar naar de Salone del Mobile in Milaan? Ga dan zeker even bij hem langs van 12 t/m 17 april.

 

Kijk voor meer werken van Alex de Witte op www.alexdewitte.nl

 

www.salonemilano.it

The big bubble - Alex de Witte

Big Bubble by Alex de Witte

Big Bubble by Alex de Witte

MINI Bubble by Alex de Witte BIG BUBBLE by Alex de Witte 2 (2)

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply